Wilt u uw werknemers een aantrekkelijke arbeidsvoorwaarde aanbieden? Zodat uw werknemers met fiscaal voordeel een nieuwe fiets kunnen aanschaffen, u als werkgever een aanzienlijke sociale lastenbesparing realiseert en Nationale Fiets Projecten u kosteloos al het werk uit handen neemt? Dan biedt het Nationale Fietsplan uitkomst!

Wist u dat werkgevers nauwelijks weten dat ze de ‘fiets van de zaak’ mogen aanbieden?

Het Nationale Fietsplan, een compleet fietspakket

Met het Nationale Fietsplan schaffen uw werknemers met fiscaal voordeel een nieuwe fiets van de zaak aan.
Door tijdelijke verlaging van het brutoloon loopt het voordeel op tot maximaal 52%. Naast de fiets kunt u een fietsverzekering en de  nationale fietsbon via het Nationale Fietsplan met fiscaal voordeel aan uw medewerkers aanbieden. Uw medewerkers profiteren van maximaal fiscaal voordeel wanneer u het complete fietspakket aanbiedt.

Het Nationale Fietsplan binnen de werkkostenregeling

Per 1 januari 2015 valt het Nationale Fietsplan binnen de werkkostenregeling (WKR). De aanschaf van de fiets (maar ook de fietsverzekering en de Nationale Fietsbon) vallen binnen de vrije ruimte (1,2% van het totale fiscale brutoloonsom). Werkgevers bepalen zelf de hoogte van het aanschafbedrag van de fiets, wie voor een ‘fiets van de zaak’ in aanmerking komt en hoe vaak een deelnemer mag meedoen. Wij noemen dat de spelregels.

Geheel kosteloos

Het Nationale Fietsplan wordt kosteloos voor u ingevoerd. Er is zelfs financieel voordeel te behalen. Wanneer werkgevers de beschikbare vrije ruimte helemaal benutten voor de aanschaf van een ‘fiets van de zaak’, bespaart de werkgever maximaal op de sociale lasten.

Hoe werkt het Nationale Fietsplan?

Het Nationale Fietsplan werkt heel eenvoudig via een online systeem, waarbij het gehele proces volledig gedigitaliseerd is. Werkgevers geven van tevoren zelf aan welke spelregels zij willen hanteren en welke bedragen er mogen worden verrekend. Ook wordt aangegeven welke brutoloonbestanddelen in aanmerking komen om de fiets te kunnen verrekenen. De werknemer maakt vervolgens een keuze uit de wijze van verrekening. Daaruit wordt automatisch een aanvulling op de arbeidsovereenkomst (AAO) gegenereerd om de aanschaf daadwerkelijk te kunnen verrekenen. Zowel de bestelling als de AAO worden automatisch ter accordering aan u voorgelegd. Dit proces bespaart de werkgever veel tijd en voor de werknemers is de aanschaf van een ‘fiets van de zaak’ nog gemakkelijker geworden. Uw werknemers zoeken een fiets uit bij een erkende rijwielhandelaar, waardoor advies en service gewaarborgd zijn.

Wat doen wij voor u?

Nationale Fiets Projecten adviseert, realiseert en ondersteunt u zowel administratief als communicatief bij de implementatie van het Nationale Fietsplan. Enkele belangrijke werkzaamheden:

 • Adviseren over de fiscale mogelijkheden
 • Verzorgen van de gehele implementatie, administratie en realisatie
 • Verzorgen van de communicatie naar uw medewerkers
 • Vraagbaak voor uw medewerkers bij bestelling en aflevering van de fiets

Wilt u ook het Nationale Fietsplan binnen uw organisatie opstarten neem contact met ons op.

Werknemers en het Nationale Fietsplan

Een nieuwe fiets met maximaal 52% voordeel? Werken aan een betere conditie én bijdragen aan een beter milieu? Doe dan mee aan het Nationale Fietsplan!

Wat is het Nationale Fietsplan?

Met het Nationale Fietsplan schaft u op een fiscaal vriendelijke manier een nieuwe fiets aan met maximaal 52% korting. En dat is nog niet alles. U kunt ook met fiscaal voordeel een fietsverzekering en diverse andere onderdelen in de winkel aanschaffen.

Voordelen van het Nationale Fietsplan

 • Een nieuwe fiets met maximaal 52% voordeel
 • Aanschaf van een fiets via de erkende rijwielhandelaren
 • Een fiets naar keuze

Voorwaarde deelname Nationale Fietsplan

De belangrijkste voorwaarde om een fiets via het Nationale Fietsplan aan te schaffen, is dat uw werkgever het Nationale Fietsplan aan zijn werknemers aanbiedt. Doet uw werkgever nog niet mee? Attendeer hem dan snel op het Nationale Fietsplan. Heeft u vragen of zijn er onduidelijkheden? Kijk dan eens bij de veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Stel uw vraag dan aan info@tilburgfietsen.nl

Rijwielhandelaren en het Nationale Fietsplan

Meer fietsen verkopen én zonder inspanning meer bezoekers in uw winkel verwelkomen? Sluit u aan bij Nationale Fiets Projecten en de deelnemers van het Nationale Fietsplan lopen uw winkel niet meer voorbij.

De voordelen van uw deelname aan het Nationale Fietsplan

 • Meer dan 50% van de deelnemers aan het Nationale Fietsplan schaft iedere drie jaar een nieuwe fiets aan.
 • De gemiddelde verkoopprijs van een fiets via het Nationale Fietsplan ligt gemiddeld 40 procent hoger!
 • Mogelijkheid tot up-selling: dus meer verkoop van accessoires en zelfs meer fietsen (bv. familieleden).
 • Betere uitstraling naar bedrijven en hun werknemers door samenwerking met Nationale Fiets Projecten.

Aanmelden

Wilt u ook samenwerken met Nationale Fiets Projecten? bel ons op telefoonnummer
(013-5912691).

Wijzigingen doorgeven

Bent u al aangesloten bij Nationale Fiets Projecten en wilt u een wijziging aan ons doorgeven? Geef dan hier uw wijzeging door info@tilburgfietsen.nl